kanonrecept som använts många gånger. Gillas av både stora och små. Inget smalrecept men man kan ju byta ut mot lättprodukter om man vill. Receptet har jag fått av en f d arbetskamrat och vi har även vunnit en recepttävling i Hemmets Veckotidning med receptet.
Ingredienser:
1 formfranska
Fyllning 1:
4 hackade ägg
4 msk majonnäs
Klippt dill
Fyllning 2:
150 g strimlad skinka
1 strimlad purjolök
1 pkt bacon i strimlor
2 msk mjöl
3 dl grädde
Salt
Vitpeppar
Garnering:
Skivad tomat
Riven ost
Gör så här:
Blanda ihop fyllning 1.
Stek skinka, purjo och bacon till fyllning 2. Rör över mjöl och späd med grädden. Krydda med salt och vitpeppar. Koka ihop ett par min.
Lägg 6 formfranskbröd i en ugnsform. Lägg på fyllning 1 och lägg på formfranskskivor över. Lägg fyllning 2 över detta och garnera med tomat och ost.
Gratinera i 15-20 min i 200 grader.
Servera med sallad.
Stek skinka, purjo och bacon till fyllning 2. Rör över mjöl och späd med grädden. Krydda med salt och vitpeppar. Koka ihop ett par min.
Lägg 6 formfranskbröd i en ugnsform. Lägg på fyllning 1 och lägg på formfranskskivor över. Lägg fyllning 2 över detta och garnera med tomat och ost.
Gratinera i 15-20 min i 200 grader.
Servera med sallad.
1 comment:
Åhh det var längesedan, det kanske man skulle slänga ihop i morgon... ska på kalas så jag vill ha något snabbt och gott till kvällen :)
Post a Comment