Saturday, March 19, 2011

Apfelstrudel

Klassisk efterrätt från Österrike som är supergod. Makens första bjudrätt som han bjöd mig på. Man kan utesluta russinen om man vill det.

Apfelstrudel

Ingredienser

1 förpackning kyld rektangulär smördeg
3 skalade, urkärnade och skivade äpplen
1 dl socker
1/2 tsk kanel
1 dl russin
2 tsk finrivet citronskal
1/2 dl finhackad sötmandel (kan uteslutas)
1/2 dl smält smör
2 msk florsocker


Gör så här:

Värm ugnen till 200 grader.

Rulla ut smördegen. Låt pappret ligga kvar som underlag.
Blanda äpplen med socker, kanel, russin, citronskal och mandel. Lägg på fyllningen i en sträng en bit in från ena långsidan av smördegen. Häll över hälften av smöret. Rulla försiktigt ihop till en rulle. Lägg den med skarven nedåt på bakplåtsklädd plåt.

Nagga med en gaffel. Pensla med smör och gratinera i 10-15 min. Pudra över lite florsocker och skär i bitar. Servera med en god vaniljglass eller vaniljsås

No comments: