Saturday, March 19, 2011

Mandelkaka med choklad- och nougattäcke

Blev bjuden på denna av en arbetskamrat en gång och den är så god. Jätteenkel att göra dessutom, t o m jag som inte är bakexpert lyckas med den.

Källa: Egen bild

Ingredienser

300 g riven mandelmassa
150 g smör
2 ägg
1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Till formen:
Smör
Ströbröd

Garnering:
50 g hackad mörk blockchoklad
40 g nougat

Beskrivning

Riv mandelmassan och rör den med smöret. Tillsätt äggen ett i taget och rör om. Rör sist ner vetemjöl och bakpulver.

Smörj och bröa en form med löstagbar botten, ca 20 cm i diameter. Häll i smeten och grädda i nedre delen i 175 grader i 30-40 min.

Lägg på blockchokladen på den varma kakan och bred ut den. Riv över nougaten och bred ut även den lite lätt (skall vara som ränder av nougaten).


No comments: