Saturday, March 19, 2011

Fransbrödbullar


Supergoda bullar som får extra jäskraft eftersom de har både jäst och bakpulver i.


Ingredienser:
125 g smör
3 dl mjölk
3 dl vatten
50 g jäst
3 msk socker
1/2 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
vetemjöl

Pensling:
Ägg
Vallmofrön/sesamfrön

Gör så här:
Smält smöret och rör ner mjölk och vatten. Låt bli fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och rör ner vätskan. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt socker, salt, bakpulver och så mycket mjöl att degen blir lagom fast (jag kör i assistent). Baka ut till 30-35 bullar. Låt jäsa på plåt under bakduk i 30-40 min. Vispa upp ägget och pensla med det och strö på vallmo- eller sesamfrön. Grädda i 250 grader ca 8 min.

No comments: