Ingredienser
50 g smör eller margarin3 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1 dl kakao
1 dl mjölk
Glasyr:
100 g mörk choklad
1 msk ljus sirap
35 g smör
Beskrivning
Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker pösigt.Blanda de torra ingredienserna och vänd ner detta i smeten. Häll i mjölken och matfettet och blanda smeten noga.
Ställ ut muffinsformar i ett muffinsbleck. Fyll formarna till 3/4 med smeten och grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 min. Känn med sticka om de är färdiga.
Glasyr:
Smält chokladen i mikron. De sista sekundrarna kan smöret smälta med. Blanda detta och rör i sirapen. Rör om sakta tills smeten är slät.
Låt kallna men rör då och då tills smeten är tjock. Bred glasyren på de kalla muffinsen och låt stelna. Garnera ev med silverkulor eller annat kakpynt
No comments:
Post a Comment