Saturday, March 19, 2011

Kolaglaserade chokladmuffins

Så underbart goda. Om man vill kan man pynta med kakpynt eller silverkulor över krämen. Jag gjorde mina i amerikanska muffinsformar och det blev då 10 st, gör man dem i mindre formar blir det ju fler.

Källa: Egen bild


Ingredienser

50 g smör eller margarin
3 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1 dl kakao
1 dl mjölk

Glasyr:
100 g mörk choklad
1 msk ljus sirap
35 g smör

Beskrivning

Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker pösigt.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner detta i smeten. Häll i mjölken och matfettet och blanda smeten noga.

Ställ ut muffinsformar i ett muffinsbleck. Fyll formarna till 3/4 med smeten och grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 min. Känn med sticka om de är färdiga.

Glasyr:
Smält chokladen i mikron. De sista sekundrarna kan smöret smälta med. Blanda detta och rör i sirapen. Rör om sakta tills smeten är slät.
Låt kallna men rör då och då tills smeten är tjock. Bred glasyren på de kalla muffinsen och låt stelna. Garnera ev med silverkulor eller annat kakpynt

No comments: